Blog

Wat ligt er op jouw bord?

Waarom doe ik mee aan de Week van het Nederlandse Voedsel?

Wija - wat ligt er op jouw bord?


Blij wordt ik van ons agrarisch landschap:

"Koeien in de wei, de aardappelen in het veld, wuivend graan, in het najaar alles geoogst de voren strak getrokken en verwachtingsvol op een nieuw voorjaar. Fietsen tegen de wind in langs de Drentse Hoofdvaart en van de wind af terug waaien naar huis: ‘de Smilde’. Generaties lang hebben we ons best gedaan om dit landschap te ontwikkelen en te beheren en voor mij is het erg belangrijk om dit agrarische landschap, dit Nederland, te bewaren." 

Iedere maaltijd een genietmoment

‘Lekker eten en wat ligt er op jouw bord'? zijn de thema's die mij verbinden met de Week van het Nederlandse voedsel. Eten is cultuur en herkenning, voedsel wat zo dicht mogelijk bij huis geteeld wordt en met zo weinig mogelijk tussenschakels op ons bord belandt. Samen met een team van gepassioneerde vrijwilligers zijn wij bijzonder trots op deze week waar we o.a. heerlijke, streekgebonden, duurzame en vooral Nederlandse maaltijden in het zonnetje willen zetten.

Doe je met ons mee?


Wija - Week van het Nederlandse voedsel