Contentmarketing

Contentmarketing

Content is authentieke, interessante, relevante informatie waar uw klant wat aan heeft, waarop hij zit te wachten en die een glimlach oplevert! Content is informatie die de klant niet bereikt via kanalen die hij behoedzaam leest, zoals advertenties, maar die hij tegenkomt op plaatsen waar hij gewend is zijn informatie te vinden. Zijn ‘timeline’ noemen we dat in contentmarketing termen. Dat kan zijn op internet, op Facebook, via Twitter, LinkedIn, via blogs die hij amusant of interessant vindt, enz..

Dáár moet u dus zijn. Daar moet hij uw informatie tegenkomen. Daar moet u hem verbazen, blij verrassen, een gevoel van sympathie oproepen. Daar creëert u een band met hem. Daar smeedt u het ijzer als het heet is. 

Wat geeft contentmarketing zo’n bijzondere toegevoegde waarde?

Contentmarketing versterkt de band met de klant. De focus ligt op de kwaliteit van de content en de behoefte van de klant. Mensen worden getriggered door informatie die relevant voor ze is, interessant en gewoon leuk om te lezen. Informatie die hen indirect en subtiel stimuleert om uw product of dienst te kopen.

Valkuilen

In de praktijk blijkt dat goede content maken en verspreiden best lastig is. Zonder dat u het beseft, ontmaskert u uzelf als ‘verkoper’ door toch weer al te opzichtig uw organisatie, product of dienst te promoten. Terwijl het bij contentmarketing juist en alleen moet gaan over de vraag: What’s in it for me? Oftewel: Wat heeft de klant er aan? Wie contentmarketing niet echt begrijpt, zal alle fouten maken die er te maken zijn en komt niet authentiek over. Wie het wel goed doet, scoort! Lees hier meer over wat u daarvoor moet doen, hoe en wanneer.

Meer weten?