Blog

Adverteren voor Politieke partijen

Het adverteren op Facebook kan een effectieve manier zijn om een breed publiek te bereiken en de zichtbaarheid van een politieke partij te vergroten.

Speciale advertentiecategorie
Het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat de advertenties voldoen aan de regels en voorwaarden van Facebook, en dat er transparantie wordt betracht. Zo kan een partij op een eerlijke en open manier adverteren en het vertrouwen van het publiek winnen.

Het adverteren voor een politieke partij op Facebook is in Nederland toegestaan, zolang het voldoet aan de regels en voorwaarden van Facebook. Let wel dat politieke advertenties op Facebook onderhevig zijn aan strenge transparantieregels.

Daarnaast dient u de Speciale advertentiecategorie te selecteren wanneer u wilt adverteren. Facebook zal ten aller tijde de campagne afkeuren wanneer u de Speciale advertentiecategorie niet selecteert en Facebook vaststelt dat uw campagne over maatschappelijke kwesties, verkiezingen of politiek gaat. 

wija

Disclaimer en identiteitsbevestiging
Facebook vereist bijvoorbeeld dat adverteerders voor politieke partijen hun identiteit verifiëren en informatie verstrekken over wie er achter de advertentie zit. Ook moeten politieke advertenties een duidelijke disclaimer bevatten die aangeeft wie de advertentie heeft betaald.

Als u van plan bent om te adverteren voor een politieke partij op Facebook, is het belangrijk om deze regels zorgvuldig te volgen. 

Hulp nodig?

Meer weten?

Overzicht alle Blogs