Blog

Google Analytics versie 4. Stap nu over!

Als je een website hebt, dan is het gebruik van Google Analytics essentieel voor het begrijpen van de statistieken van je website en het verbeteren van je online aanwezigheid.

Google Analytics is al jaren een betrouwbare bron voor het analyseren van websiteverkeer en het verkrijgen van inzichten in bezoekersgedrag. Nu is er echter een nieuwe versie van Google Analytics: GA4. In deze blog bespreken we waarom je zou moeten overstappen op GA4 en hoe je dit kunt doen.

Waarom overstappen naar Google Analytics 4?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou moeten overstappen op GA4. 

  1. Verbeterde gebruikerservaring: GA4 biedt een vereenvoudigde gebruikersinterface en verbetert daarmee de gebruikerservaring.

  2. Uitgebreidere analysemogelijkheden: GA4 biedt uitgebreidere inzichten in het gedrag van je bezoekers, waardoor je gerichter kunt inspelen op hun behoeften.

  3. Innovatieve functies: GA4 beschikt over nieuwe en innovatieve functies, zoals machine learning-modellen die je real-time inzicht geven in de prestaties van je website.

  4. Toekomstgericht: GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics en zal in de toekomst worden geüpdatet en verder worden ontwikkeld, zodat je altijd op de hoogte bent van de nieuwste ontwikkelingen.

  5. Gemakkelijker integreren met andere Google-producten: GA4 is beter geïntegreerd met andere Google-producten, zoals Google Ads, wat je meer inzicht en een efficiëntere werkwijze biedt.

Wija

Hoe overstappen naar Google Analytics 4?

Als je al gebruik maakt van Google Analytics, dan kun je GA4 naast je bestaande account gebruiken en vergelijken. Hier is hoe je overstapt:

  1. Maak een nieuw GA4-account aan door in te loggen op de Google Analytics-website en een nieuw account aan te maken.

  2. Voeg de GA4-tag toe aan je website. Dit kan worden gedaan door de tagmanager van Google te gebruiken of door de tag handmatig toe te voegen aan de code van je website.

  3. Koppel je GA4-account aan je bestaande Google Analytics-account. Dit stelt je in staat om je nieuwe en oude gegevens naast elkaar te vergelijken en te analyseren.

  4. Verken de nieuwe functies en mogelijkheden van GA4 en pas deze toe om je online aanwezigheid te verbeteren.

Conclusie

Overstappen op Google Analytics 4 biedt je nieuwe en verbeterde functies en mogelijkheden voor het analyseren van websiteverkeer en het verbeteren van je online aanwezigheid. Door de bovengenoemde stappen te volgen, kun je eenvoudig overstappen op GA4 en profiteren van de voordelen die het biedt.

Hulp nodig?

Meer weten?

Overzicht alle Blogs