Blog

Zaterdagochtend kopje koffie en de krant. Mijn oog valt op de column van Daniël Lohues met de titel: Aaibaar. De inhoud gaat over de vraag ‘wat maakt aaibaar?

Een dartelend veulen is vertederend of een poes die aanhankelijk kopjes geeft maakt blij. Een ratelslang, adder, krokodil of alligator daarentegen zijn beangstigend. Dat zet je aan het denken. Waarin zit het verschil? Er is volgens Daniël gewoon een grens en die ligt bij aaibaarheid.

Zoals zo vaak: wat geldt in de dierenwereld, geldt ook voor de mensenwereld.

Wat maakt dat we iemand aardig vinden of juist niet? Welke mensen vertellen een verhaal waar we blij en gelukkig van worden en welke mensen vertellen een verhaal waardoor we angstig worden?

Dat zet je aan het denken. Waar zit het verschil? Kun je uren over nadenken, maar kort samengevat ligt ook hier de grens bij aaibaarheid.

Voor onze melkveesector is het van wezenlijk belang dat we mensen blij en gelukkig maken

Wija  -AaibaarDat mensen ons niet associëren met al die nare berichten in de media. Hoe maken we mensen gelukkig en hoe vertederen we mensen... Het antwoord staat op stal en dartelt in de wei Koeien, kalveren, een zonnestraal in de stal, een tevreden liggende koe; het zijn allemaal prachtige aaibare foto’s en video’s.

De trend in social medialand is foto’s en video.

Je hebt ze vast wel eens voorbij zien komen die grappig bewegende foto’s. Instagram, Facebook, Twitter als je erop let zie je ze dagelijks voorbij komen. Het blij maken van mensen ligt voor ons zo dichtbij, gewoon foto’s en video’s van onze dieren delen op social media. Gewoon dat waar we zelf blij van worden, delen met de rest van de wereld. Dan wordt de wereld ook blij met ons. Ik zie jullie prachtige aaibare foto’s en video’s graag voorbij komen op social media. Dat maakt ons allemaal blij.

Wija

 

Bent u al geïnspireerd geraakt of heeft u vragen? U kunt mij bereiken op: www.facebook.com/wija.koers

 

 

Wija - Aaibaar

Meer weten?

Overzicht alle Blogs