Blog

In mijn columns vindt u veel technische termen en welgemeende adviezen. Het is niet erg als u niet alle adviezen opvolgt. Het allerbelangrijkste advies voor de sector en voor u als boer is: STOP MET ZWIJGEN!


Immers wie zwijgt, stemt toe. Ook in onwaarheden of verkeerde feiten. Als we hier niet het echte verhaal tegenover zetten worden onwaarheden vanzelf ‘feiten’ en wordt op basis van deze ‘feiten’ beleid gemaakt waar we ons vervolgens aan te houden hebben.

Stoppen met zwijgen kan op heel veel manieren

18 november 2018 was ik de Nieuwe Kolk in Assen waar Boerin Agnes haar verhaal vertelde. Ze staat niet alleen in het theater, ze heeft ook een boekje uitgegeven, de minister uitgenodigd, Brussel bezocht, en is te gast in diverse tv programma’s.

Zo spraakzaam en initiatiefrijk als Agnes bent u niet allemaal. Dat hoeft ook niet want er zijn genoeg andere manieren om te stoppen met zwijgen. Zo begin ik deze winter weer met een nieuwe melkveestudieclub. Hier leer je jouw visie voor het voortbestaan van je bedrijf verder te ontwikkelen. Het helpt je om jouw verhaal en jouw bedrijf helder te positioneren: waarom doe je de dingen die je doet, wat is je toekomstvisie, waar ben je trots op en waarom ben jij relevant voor je omgeving.

Je bent van harte welkom om mee te doen.

Weet je nog niet zo goed hoe jij het zwijgen wilt doorbreken en wil je je eerst nog even oriënteren? Kijk dan eens naar www.teamagro.nl. Dit is een club van boeren voor boeren met als doel het verhaal van de sector, dus ook JOUW verhaal, kenbaar te maken. Ze doen het echt op heel veel manieren met heel veel verschillende boeren. Ik weet zeker dat er ook iets bij zit wat past bij jou. Laten we afspreken 2019 wordt het jaar van ons geluid! We stoppen met zwijgen.

Succes,
Wija

Meer weten?

Overzicht alle Blogs