Blog

De kracht van lokaal: Streekproducten van Waterpoort

Ben jij een agrarisch of horeca ondernemer? Of een ambachtelijke foodproducent? Dan nodigt Waterpoort je van harte uit om op maandag 7 november aanwezig te zijn bij deze leuke en inspirerende dag.

Gedurende de hele dag staan streekproducten in het Waterpoort-gebied centraal en onderzoeken we hoe we door samenwerking elkaar kunnen versterken. 

In de ochtend hebben we een plenair programma met een drietal sprekers en is er ruimte om te netwerken. Tijdens het middag gedeelte maken we mini-excursies per touringcar naar interessante bedrijven. 

Sprekers informatie: 

  • Wija Koers: Is een Drentse (digital) marketing- & communicatie ondernemer in de agrosector. Omdat communicatie een integraal onderdeel van iedere bedrijfsvoering is, neemt zij ons mee in onderwerpen als concept ontwikkeling, branding van een merk en (online) marketing. Wija Koers maakt o.a. deel uit van Team Agro NL dat bestaat uit boer(inn)en die hun krachten hebben gebundeld om de Nederlandse land- en tuinbouw te promoten.

  • Maarten Hamel: Ultra korte keten ondernemer. Als chefkok en eigenaar van Restaurant 't Geheim van Bergen staan de varkens van zijn eigen lokale varkensboerderij op de kaart. Daarnaast is hij imker en gebruikt hij zijn eigen honing in het restaurant. Zij focus ligt op kwaliteitsproducten uit de regio waarbij vlees afkomstig is van dieren die een goed leven hebben gehad.

  • Hubrecht Janse: Ondernemer van Zeeuws Zilt Zeegroenten. Hij is vele jaren voorzitter van de coöperatie Zeker Zeeuws geweest en deelt met ons de ervaringen die deze coöperatie heeft met een gezamenlijke aanpak op het gebied van logistiek , communicatie en marketing.

Programma:

  • 09:00 - 09:30 uur Ontvangst met koffie en Waterpoortse lekkernijen
  • 09:30 - 12:30 uur Afwisselend programma met inspirerende sprekers 
  • 12:30 - 13:15 uur Netwerken en genieten van een heerlijke lunch
  • 13:30 - 16:00 uur Per touringcar op excursie door de regio
  • 16:00 - 17:00 uur Bij Boerderij Den Hof komen we weer samen voor een rondleiding, hapje & drankje en afsluiting van de dag. Daarna brengt de touringcar ons terug naar de parkeerplaats van Restaurant Moerstede. 

Bij je inschrijving kun je kiezen uit route 1 (regio Steenbergen) of route 2 (regio Bergen op Zoom). Tijdens beide routes maak je kennis met bijzondere streekproducten en de ondernemers die het maken. Ze nemen je mee in hun ervaringen rond het in de markt zetten van een streekproduct en het aangaan van samenwerkingen. 

Schrijf je KOSTENLOOS (maximaal 2 personen per bedrijf) in voor 1 november in!

Wija

Bron: Nieuwe Oogst 22 oktober 2022

 

Meer weten?

Overzicht alle Blogs