Blog

Eerste verse dagmelk van Zuivelboerderij Bolhuis bij Jumbo in Beilen.

Jumbo Mulder in Beilen verkoopt vanaf 16 oktober als eerste Jumbo in Nederland verse dagmelk, afkomstig van zuivelboerderij Bolhuis te Beilen. Arjan en Wenda Bolhuis runnen samen het zuivelbedrijf aan de Beilervaart en leveren melk aan Campina, maar dachten ook na over een eigen melktap. 

Wija - verse dagmelk

Wenda wil de agrarische sector in een positiever daglicht zetten. De mensen die melk tappen kunnen op een ingebouwd videoscherm zien welke weg de melk heeft afgelegd terwijl de melk in ouderwetse glazen flessen terecht komt. 

Matthijs Mulder van de Jumbo in Beilen staat open voor regionale producten. Het idee werd door hem met open armen ontvangen, juist omdat de melktap past in de nieuwe (verbouwde) winkel die hij eveneens woensdag opent. Minder plastic, meer vers. 

Hoe werkt het melktappen?

De klant pakt in de winkel een fles, tapt die vol met melk en rekent af bij de kassa. Een volle fles melk van 0,75 liter kost €0,99. Op de glazen fles, met streepjescode, zit €0,50 statiegeld. Thuis wordt die lege fles schoongemaakt en kan die weer hergebruikt worden in de supermarkt. Er zijn ook plastic flessen te koop voor €1,09 per stuk. Puur voor het gemak, of voor klanten die hun glazen fles zijn vergeten. Op een fles dagmelk zit een 24-uurs garantie. Dan is de melk op zijn best, maar na openen is een fles nog drie tot vier dagen houdbaar.

Het verschil met melk uit een pak?

Familie Bolhuis pasteuriseren de eigen melk zelf, waarbij alle voedingsstoffen, zoals eiwit, vet en calcium behouden blijven. De smaak is anders, voller en romiger dan gepasteuriseerde melk uit een pak. 

Bevoorrading

De verse melk wordt dagelijks in 100 liter tanks in de supermarkt geïnstalleerd. Bolhuis krijgt automatisch een melding als een tank leeg raakt. Wenda Bolhuis- van Unen: '''We gaan uit van 250 liter per week en de opbrengst is rechtstreeks voor ons. Natuurlijk hopen we dat de tap lucratief is, maar de beleving van het melktappen vinden we belangrijker. We leveren aan de eerste Jumbo van Nederland en de tweede supermarkt in ons land die een tap met verse melk heeft. Mocht dit aanslaan, dan hebben wellicht meerdere winkels interesse. Ze mogen ons altijd bellen!”

Bron: DvhN

Dank Wenda Bolhuis van Unen voor het compliment: 

''Mede door hulp van Melkveestudieclub mijn idee kunnen uitwerken! Dankzij Wija digital Marketing een mooie uitstraling straks! Van harte welkom'' 

 

Meer weten?

Overzicht alle Blogs