Blog

Bedrijfspagina: professionele wegwijzer op Google

De vindbaarheid van uw bedrijf kunt u sturen met een Google bedrijfspagina (ook wel Business page genoemd).

Dat is een gratis mini-website op google die u helemaal naar eigen smaak en inzicht kunt inrichten: adres- en bereikbaarheidsgegevens, openingstijden, korte omschrijving van uw bedrijf, product of dienst, foto’s, reviews enzovoorts. Alles wat u relevant vindt, kan op de bedrijfspagina worden vermeld. Een professionele presentatie van uw bedrijf op Google, die weer kan worden gekoppeld aan uw website.

Tegenwoordig begint 90 procent van de zoektochten naar een nieuw product of dienst op Google. En of u nu een slagerij heeft, een bouwbedrijf of zoals ik een marketing bureau, we hebben er allemaal belang bij gevonden te worden op een vanzelfsprekende manier. Op basis van ‘organische zoekresultaten’. Dat is vakjargon en betekent niets anders dan gevonden worden door zoekmachines op basis van niet-commerciële criteria. Dus op basis van uw corebusiness of vestigingsplaats.

Een goede vindbaarheid van uw bedrijf zorgt voor meer bezoekers (traffic) naar de website. En meer bezoekers betekenen meer leads en klanten. Mensen komen online in aanraking met uw bedrijf, terwijl ze er voor die tijd misschien nog nooit van hadden gehoord. Een Google bedrijfspagina geeft uw bedrijf meer zichtbaarheid en herkenning. De pagina is vindbaar op zowel de naam van uw bedrijf als op de vestigingsplaats.

Google versterkt haar functie van zoekmachine door allerlei tools aan te bieden, waar ieder bedrijf gebruik van kan maken. Een voorbeeld daarvan is dus de Google bedrijfspagina. Veel van die tools zijn gratis, maar om dat optimaal in te regelen, is niet voor iedereen even eenvoudig of vanzelfsprekend. Dan kunt u Google laten voor wat het is of een beroep doen op externe kennis en ervaring. En dat laatste kan heel erg de moeite waard zijn. Want heeft u de Google-tools eenmaal goed ingericht, dan wordt uw bedrijf zichtbaarder voor een steeds groter publiek.

U creëert voor uzelf een steeds groter digitaal podium waarop u al uw diensten en producten kunt aanbieden. En dat 24 uur per dag, 7 dagen per week. Ziet u hier kansen voor uw bedrijf, maar ontbreekt u daarvoor de tijd of vaardigheid? Laat ons u helpen om uw vindbaarheid en zichtbaarheid op Google te vergroten. Het is maar dat u het weet.

Meer weten?

Overzicht alle Blogs