Blog

Google Maps API

Voor de Google Maps kaart op uw website heeft u een een API-key nodig.

Google verplicht u nu een creditcard aan de API key te koppelen bij het aanmaken hiervan. Dit is voor een derde partij niet meer te beheren omdat er slechts 3 sleutels op 1 creditcard aangevraagd kunnen worden.

Google Maps API
Ziet u deze melding in plaats van de Google Maps kaart? Lees dan verder, of neem contact met ons op

Om deze reden komt nu het aanmaken van de API-sleutel bij de klant te liggen, wat eigenlijk ook beter is omdat het een specifieke sleutel voor jullie organisatie is. Deze sleutel kunt u dan eventueel ook weer voor andere Google-diensten gebruiken. De creditcard moet gekoppeld zijn voor als u over het standaard aantal gratis views heen gaat. Het aantal views is extreem veel dus de dienst is in principe gewoon gratis, ook is de creditcard gekoppeld omdat Google natuurlijk veel meer diensten aanbied vanuit de Google-console.

Voor de kaart die wij vaak in combinatie met de DJ-Catalog2 (Joomla) gebruiken moeten de onderstaande API's worden geactiveerd:

  • Geocoding API
  • Maps Javascript API
  • Directions API

Het activeren van de API's gaat als volgt; 
Ga naar Google Cloud Platform Console Klik op “APIs” in het linkermenu, Kies de API en activeer Herhaal deze stap voor de 3 hierboven genoemde API's.

Beperk de API-sleutel

Het wordt aanbevolen dat u de API-sleutel beperkt om ervoor te zorgen dat alleen geautoriseerde verzoeken worden gedaan met uw API-sleutel. Volg deze stappen om de API-sleutel te beperken. 

Opmerking: Houd er rekening mee dat u de API-sleutel per API-service, zoals de Geocoding API, Maps Javascript API en Places API, moet beperken, dus zorg ervoor dat u ze allemaal selecteert.

Mogelijke problemen:

Als u uw API-sleutel heeft beperkt en Google Maps niet werkt, zorg er dan voor dat u uw API-sleutel correct heeft beperkt. Controleer of Google Maps goed werkt zonder beperkingen op te leggen aan uw API-sleutel.

Zorg ervoor dat u facturering heeft ingeschakeld voor uw Google Maps-project.

Ondanks de handleiding de kaart niet tevoorschijn kunnen krijgen?

Neem dan contact met ons op en wij helpen u verder.

Contact Google maps API