Blog

Overstappen naar Google Analytics 4

Er was al een tijdje sprake van, maar nu is er een definitieve datum. Vanaf 1 juli 2023 registreert Google Universal Analytics (Google U.A) geen nieuwe gegevens meer.

Dit is waarschijnlijk de versie die u nu gebruikt om uw websitegegevens te analyseren. 

Tot 1 juli 2023 kunt u nog gebruikmaken van de oude versie en hiermee gegevens verzamelen. Echter na die datum kunt u nog minimaal 6 maanden lang uw eerder verwerkte gegevens bekijken.

googleanalytics

Daarom raden we u aan om nu al de overstap naar Google Analytics 4 (GA4) te maken en ervoor te zorgen dat alles is ingesteld. Op deze manier kunt u de historische inzichten verzamelen die u nodig heeft om de resultaten in de loop van de tijd te meten als Universal Analytics geen gegevens meer verwerkt.

Stapt u pas over als de huidige versie van Google Analytics wordt beëindigt, dan bent u alle data kwijt. Want de data die is opgebouwd wordt niet standaard in de nieuwe versie meegenomen.

Google GA4 is de grootste update aan de software die Google tot nu toe heeft uitgevoerd. Het grootste verschil zit in de manier waarop GA4 de website meet. GA4 maakt gebruik van een event-driven datamodel waarin de nadruk ligt op waardevolle, losse interacties. Door het nieuwe datamodel verschuift de focus van het aantal websitebezoeken naar het aantal waardevolle interacties van bezoekers.

Heeft u vragen of hulp nodig bij een succesvolle overstap naar Google Analytics 4? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Meer weten?

Overzicht alle Blogs