Blog

Wija gaat op Amazon-avontuur

Wija gaat op Amazon-avontuur

Op 10 maart dit jaar ging Amazon live met een Nederlandse website. U kunt het bijna niet gemist hebben, de media hebben daar destijds uitgebreid over bericht. Amazon is van oorsprong een Amerikaans e-commercebedrijf uit Seattle. Het was een van de eerste grote bedrijven internet als verkoopkanalen gebruikte. Met succes! Met dat Amazon nu ook actief is in Nederland, gaat Wija het Amazone-avontuur aan. In een nieuwe serie blogs berichten we u over onze ervaringen. Want hoe meld je je als verkoper? En hoe plaats je een product? En hoe komt een deal tot stand? In deze blog leest u wat u moet weten om succesvol te zijn op Amazon en Nederland.

Wija - Amazon

Amazon-webinar

Om verkopers op weg te helpen houdt Amazon informatieve webinars. Waar haal je meer en beter informatie op dan bij de bron? Precies! Dus ook wij haakten online aan. Producten verkopen op Amazon begint met het aanmaken en inrichten van een account. En daar komt best nog wat bij kijken. Amazon wil namelijk veel van je weten. Je moet gegevens invullen, documenten laten zien. De logische vraag is dan natuurlijk waarom Amazon zoveel informatie van de verkoper wil. Volgens Amazon is dat nodig vanwege het simpele feit dat het e-commercebedrijf is geregistreerd als bank slash financiële instelling. En vanwege die registratie moeten stikte procedures worden aangehouden, zo legden de Amazon-instructeurs uit.

Tips & Trics

En dan is het zover, we hebben aan alle registratieplichten voldaan, we hebben ons eigen Amazon-account en heel belangrijk, we hebben een schat aan tips & trics gekregen. Sterker nog, we hebben ook al ons eerste product verkocht; de originele Drentse Koolzaadolie. Op basis van onze eerste ervaringen geven we je hieronder al 4 waardevolle tips: 

  1.  Registreer je eigen merk op Amazon via Brand Registry
  2.  Schijf volledige productomschrijvingen
  3.  Verzend je bestellingen zo snel mogelijk
  4.  Stel competitieve prijzen vast

Binnenkort loggen we in op een volgende Amazon-webinar. Uiteraard plaatsen we dan weer een update hierover! Net zo houden we u op de hoogte van onze Amazon-verkoopvorderingen.

Don't call us, we call you

U wilt een digitaal kattenbelletje bij onze volgende Amazone-blog? Of u wilt meer weten over onze producten en dienstverlening? Laat in dat geval hier uw gegevens achter, dan nemen wij contact met u op!

Meer weten?

Overzicht alle Blogs